Torsdag d. 20. august 2020, Kl. 14:00 til kl. 15:30

Velkommen til Salmer til Tiden - live

Denne torsdag vil præst Iben Palle Hansen & Organist Martin Seier spille, fortælle og fortolke et udpluk af salmerne fra Brønshøj Kirkes populære podcast ”salmer til Tiden”, der blev til under coronatiden, da Danmark for alvor blev lukket ned og det ikke var tilladt at holde kirken åben for offentligheden.

ideen om en podcast opstod hos præst Iben Palle Hansen & organist Martin Seier ud fra drømmen om at formidle musikken og ordet på nye måder.

Formatet endte med at blive til podcasten ”Salmer til Tiden”, hvert afsnit med en varighed mlm 6-10 min. – lige til at tage med i øret på farten eller en stille stund ved køkkenbordet.

Ideen er enkel: præst Iben Palle Hansen introducerer dagens salme med korte fortællinger om salmens baggrund, samtid & relevante tema, og organist Martin Seier fortolker herefter salmemelodien på klaver, ud fra en grundlæggende idé om at gå til musikken med et friskt blik – og nogle gange også smide helt nye ideer på bordet.

Oprindeligt er de begge uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium i København, med hhv. sang & klaver som hovedinstrument, og den fælles baggrund i den mere improvisatoriske musik har derfor skabt en naturlig nysgerrighed overfor nye tilgange til den traditionelle, danske salmetradition, som de begge i øvrigt holder meget af.

Resultatet er foreløbigt blevet til 11 episoder i foråret, der alle kan høres eller downloades på Brønshøj Kirkes podcastkanal, med ord af Iben Palle Hansen & Martins Seirs fortolkninger på klaver af forskellige traditionelle salmer som ex. Hil dig frelser og forsoner, nu blomstertiden kommer & frydeligt med jubelkor; desuden medvirker præst Iben Palle Hansen også som vokalist på enkelte af fortolkningerne.

Måske også i den kommende sæson? Det er nemlig allerede besluttet at fortsætte den populære podcastserie endnu en sæson, med flere musikalske fortolkninger, hvilket denne første live-koncert-udgave af Salmer til Tiden er med til at skyde i gang.

Iben Palle Hansen og Martin Seier
Sted Brønshøj Sognehus, Brønshøj Kirkevej 4D, 2700 Brønshøj