Udgivet af Bo Nygaard Larsen, man d. 13. jul 2020, kl. 09:52

Folkekirken skal altid være klar til at tage imod folk uanset hvilken situation, de end måtte stå i. Sådan lyder det fra 52-årige Lisa Joshi, der fornylig tiltrådte som vikarierende præst ved Brønshøj Kirke.

»Kirken skal give mennesker det rum, som de mangler alle mulige andre steder. Jeg oplever, at mange er belastet af stress og andre dårlige ting i deres liv, og derfor har de brug for et sted, hvor de ikke skal måles, vurderes og præstere. Det rum er kirken, og her skal de bare have lov til at være med en mulighed for at tale om tro og eksistens,« siger Lisa Joshi.

Hun er eksemplet på, at man sagtens kan vende tilbage til sit udgangspunkt. I 2000 blev hun cand.theol. ved Københavns Universitet og tog også den efterfølgende praktiske præsteuddannelse, men noget i hende trak i en anden retning.

»På Pastoralseminariet fandt jeg ud af, at jeg godt ville prøve nogle andre ting rent arbejdsmæssigt, før jeg blev præst, og derfor begyndte jeg at arbejde med andre ting. Jeg har for eksempel arbejdet inden for beskæftigelsesområet, hvor jeg blandt andet  havde mange samtaler med folk i krise,« siger hun.

Drømmen om at blive præst var dog aldrig forsvundet, og da der i efteråret bød sig en mulighed for et vikariat, slog hun til.

»Brønshøj er nu mit andet vikariat, og jeg lærer noget hele tiden. De tanker, jeg for ti år siden havde om præstearbejdet, har vist sig at holde stik, og det giver mig kun lyst til endnu mere,« siger Lisa Joshi, der drømmer om en dag at få sit eget sogn.

»Mit hjerte banker særligt for de udsatte og mennesker, der har det svært. Da jeg gik på Pastoralseminariet, var jeg i praktik som fængselspræst i Vridsløse Lille. Det arbejde elskede jeg, for her havde samtalerne med de indsatte tyngde og var uden omsvøb. Det er vigtigt, at de folk ved, at de har et sted at gå hen,« siger Lise Joshi.

Men hun nyder også arbejdet i Brønshøj.

»Det er et stort sogn med mange muligheder. Jeg føler mig rigtig godt modtaget af menigheden, og elsker de arbejdsopgaver som sognet byder på. og får ny viden og erfaring hver dag, og det sætter jeg stor pris på,« siger Lisa Joshi.

Tekst og foto
 Bo Nygaard Larsen