Udgivet man d. 8. jun 2020, kl. 07:52

Velkommen til årets sensommerhøjskole i Brønshøj Sognehus. Den finder sted lørdag den 5. - søndag den 6. september. Temaet er Fagre nye verden

Pris: Kr. 350,-. Prisen omfatter foredrag og måltider. Drikkevarer kan købes. Tilmeldingen er først gyldig, når beløbet er betalt.

Tilmeld dig her


Om sensommerhøjskolen
Vi googler, zoomer, sms’er, skyper, streamer som aldrig før. Vi lever i en verden, hvor teknologi og digitalisering fylder rigtig meget, og vi nyder hver eneste dag de oceaner af muligheder, teknologien giver os, også nogle, vi slet ikke kan forestille os nu.


Men det gør også noget ved os og vores måde at tænke på, som vi ikke er klar over. Vi er altid på.De digitale spor, vi sætter er blevet en handelsvare. Vi kan overvåges langt mere effektivt end nogen efterretningstjeneste nogensinde har kunnet. De firmaer, der står bag, er ikke bare blevet hovedrige, men er en magtfaktor i samfundet uden demokratisk kontrol.

Samtidig vinder robotter og kunstig intelligens mere og mere indpas, og er i stand til at løse opgaver, som mennesker før har løst. Hvor meget skal vi lade robotterne bestemme?

Hvad er det i det hele taget for en fortælling om mennesket, teknologien er udtryk for? Hvordan forandrer den os og vores syn på livet?

 

Program

Lørdag den 5. septemner

Kl. 9.00                                   
Morgensamling og introduktion ved sognepræst Peter Nejsum

Kl. 10.00-12.00
Professor på CBS, Bent Meier Sørensen: Skærmens magt                            Symbiosen mellem skærm og menneske har fundamentalt forandret vores liv på få år – hvis man er i tvivl behøver man bare tage en skærm fra en femårig. Men samtidig importerer vi via skærmene en bestemt ideologi, eller ligefrem religion, og den fordrer ifølge foredragsholderen at vi bliver nødt til træne vores modstandskraft.


Kl. 12.30-13.30                 
Frokost


Kl. 13.30-16.00                         
Lektor på DTU, Martin Mose Bentzen: Robotter og etik
Robotter vil snart blive en stor del af hverdagen, men byder også på en lang række etiske dilemmaer. Skal den selvkørende bil køre galt og slå sin fører ihjel, hvis det kan redde nogle børn, der løber over vejen? Bør man bruge krigsrobotter på slagmarken og på den måde skåne liv? Eller lade velfærdsrobotter passe vore gamle?


Kl. 16.00-16.30
Kaffepause i præstegården                     


Kl. 16.30-19.00      
             
Filmforevisning: Blade Runner. The Final Cut. Instruktør: Ridley Scott                                  


Kl. 19.00
Festmiddag


Tilmeld dig her


Søndag den 6. september

Kl. 9.30
Morgensamling ved sognepræst Peter Nejsum


Kl. 10.30-12.30                    
Forfatter Lene Rachel Andersen: Menneske og maskine i det 21. århundrede                                        Tekniske dimser er ikke bare dimser, men er også altid en del af en fortælling om, hvad det vil sige at være menneske. Hvad fortæller alt den digitale teknologi, der er så integreret del af vores liv i det 21. århundrede, om os? Lene R. Andersen, der har beskæftiget sig med dannelse, samfund og filosofi, giver sit tankevækkende bud på et svar.


Kl. 12.30-13.30
Frokost


Kl. 13.00 - 14.30

Kulturel overraskelse


Kl. 14.30-16.30
Anders Kjærulff: Overvågning, cybersikkerhed og privatliv
Vi overvåges som aldrig før. De elektroniske spor, vi sætter er blevet en handlesvare, og dem der ejer data en økonomisk og politisk magtfaktor. Har vi grund til at være bange? Og hvad kan vi stille op, hvis vi har?


Kl. 17.00
Afslutningsgudstjeneste i Brønshøj Kirke
                                

Tilmeld dig her

 

Kategorier Uncategorized