Udgivet søn d. 3. maj 2020, kl. 15:43Brønshøj Kirke er ligesom resten af det offentlige Danmark lukket - men selvom kirkedøren er lukket, er vi er her stadigvæk for jer.

Vi savner, det fællesskab vi plejer at dele med jer i kirken; på bænkene, over døbefonden, under nadveren, ved kirkekaffen, i sangen og musikken. Ja, i alt det, der plejer at fylde vores hus.

Vi savner alle jer, der plejer at fylde vores hus.

Hver dag ringer Brønshøj Kirkes klokker kl 17.00 – sammen med kirker rundt om i hele Danmark. Det gør vi for at markere, at vi alle er en del af stort fællesskab. Et fællesskab, der rækker ud over sten og bygning, og som knytter os sammen på tværs af alt andet, der ellers kan skille os ad – også lige nu.

Det, som vi er fælles om – på tværs af alle vores forskelligheder, og de mure der nu er sat som en forhindring mellem os er, at vi alle tilhører en levende Gud.

Den levende Gud, hvis Helligånd binder os sammen på tværs af alle vores forskelligheder – og nu også, forhindringer. For på tværs af alt dette som nu er sat imellem os, så hører vi sammen. Også selvom vi ikke kan være sammen med hinanden i vores dejlige kirke, lige nu.

Vi hører sammen i den kærlighed, som end ikke døden kan sætte en grænse for. Den kærlighed, der er Jesus Kristus.

Derfor er det også næsten ubærligt, at vi ikke i år kommer til at dele fællesskab i påsken, hvor vi plejer at samles om opstandelsens håb. Denne tid er også særlig vanskelig for dem hvis dagligdag i forvejen ikke indeholder meget samvær.

I skal vide, at vi stadig er her for jer.

Som kirkens præster står vi altid til rådighed for en samtale, for dem af jer der skulle have brug for én at tale med, i denne tid.

Vi har desuden taget initiativ til en podcast serie her fra Brønshøj Kirke, hvor vi som kirkens præster gennem hele påsken vil lave korte gudstjenester til alle påskens helligdage, som I kan lytte til når det passer jer – og vi lancerer også en salme knyttet til de enkelte dage, der fortolkes af kirkens dygtige organister.

Derudover håber vi på at kunne være med til at lave en ringe-op liste til jer, der skulle have brug for et godmorgen hver dag her i denne tid; skriv eller ring til os præster eller til vores kordegn, så vil vi sætte det i gang.

Vi glæder os til at vi igen kan åbne dørene til fællesskab i Brønshøj Kirke.


Med kærlige hilsner 

Peter Nejsum
Mia Lund Rao
Iben Palle Hansen
Karsten Thomsen

 

 

 

 

Kategorier Uncategorized