Udgivet tir d. 11. feb 2020, kl. 11:00

Fællessang i sognehuset er klar til anden runde. Det sker torsdag den 20. februar kl. 17.00.

Med til at arrangere fællessangene er Kirsten Lund Larsen, (billedet), der er næstformand i menighedsrådet.

»Fællessang skaber glæde og fællesskab. Det er bevist, at man bliver glad af at synge, for det frigiver endorfiner, kroppens egne lykkehormoner. Og så er det fællesskab, at man synger de samme ord og får udtrykt de store følelser. Gennem sangen kan man udtrykke sine følelser på en anden måde. Det er derfor, at sange tit berører kærlighed, sorg, hjemlængsel – og det kan give en styrke og samhørighed.«


Alsang 2020

Fællessangsarrangementerne lægger op til det store landsdækkende Alsang 2020, der både markerer 100-året for Sønderjyllands genforening med Danmark og 75-året for befrielsen. Før genforeningen og under besættelsen var sangen noget af det, der bandt og holdt folket sammen.

»Det viser, hvor stærk en sang kan være. I Sønderjylland og under besættelsen var det en styrke, at man kunne synge de samme sange, for dermed kunne man udtrykke de samme følelser. Det er da også en af grundene til, at sange lever i bevægelser som kirken, højskolerne og i arbejderbevægelsen,« siger Kirsten Lund Larsen og citerer en verslinje fra Julies sprog, som Benny Holst skrev i 1976:

»Det er lettest at holde et folk i skak
som slet ingen sange har.«


Datoer

Torsdag den 20. februar kl. 17.00
Vært Peter Nejsum

Torsdag den 19. marts kl. 17.00
Vært
Martin Seier

Torsdag den 23. april kl. 17.00
Vært
Kirsten Lund Larsen


Tekst Bo Nygaard Larsen Foto Peter Høvring

Kategorier Uncategorized