Udgivet tir d. 14. jan 2020, kl. 12:43

Der står kristendom og krea på programmet, når Brønshøj Kirke mandage kl. 14.30 igen har Kirkemus – kirkens minikonfirmandtilbud til børn i 3. klasse - på programmet.

For undervisningen står Benedicte Morre Bidstrup, 23, der til daglig læser religionsvidenskab med teologi som sidefag  og tidligere har arbejdet i en SFO.

»Kirkemus handler om at fortælle børnene om kirke og kristendom. Men det handler også om at invitere dem ind til en samtale om nogle af de store spørgsmål i livet. Det kan være om højtiderne, traditionerne, dåben og døden. På den måde lærer de også at tage stilling til deres egen konfirmationsforberedelse om nogle år,« siger Benedicte Morre Bidstrup og fortsætter:

»Børn i den alder er meget nysgerrige og vil gerne vide noget. Her er der plads til at snakke om store og små ting, og man skal i hvert fald ikke være bange for at sige noget forkert. Og som kirke kan vi bidrage med de gode og vigtige fortællinger fra Bibelen, så tingene bliver sat i perspektiv.«

Kirkemus er kreatid

Det ligger i konceptet, at der skal være masser af tid til at lege, synge, male og lave kreative ting.

»Det kan være, at vi laver noget kreativt, der passer til det, vi taler om. Det gør emnet mere tydeligt og visuelt,« siger Benedicte Morre Bidstrup og fortsætter:

»Det vigtigste er, at vi har det hyggeligt sammen, og at man ser Kirkemus som et frirum og som noget andet end skolen. Jeg glæder mig rigtig meget til at tage imod musene.«

Kirkemusene holder til i Brønshøj Sognehus og kører frem til påske. Det er gratis at deltage. Tilmelding skal ske her.

Tekst og foto Bo Nygaard Larsen