Udgivet af Bo Nygaard Larsen, ons d. 20. nov 2019, kl. 17:45

Hun er her, der og for det meste i Brønshøj Kirke eller Brønshøj Sognehus. Britta Kamstrup, 57, har siden maj været en af kirkens to kirketjenere.

»Kirken ligger i mit dna, og jeg har forståelse og respekt for det arbejde, der foregår i kirken. Det er et godt og vigtigt stykke arbejde, hvor jeg får lov til at lave noget meningsfuldt,« siger Britta Kamstrup.

Fra vikar til fast
Egentlig blev hun ansat som vikar, men besluttede sig for at søge stillingen som fast kirketjener.

»Under min vikartid blev jeg mere og mere glad for at arbejde her. I og omkring Brønshøj Kirke er der en god ånd, en god stemning og et godt arbejdsmiljø. Samtidig får jeg lov til at være noget for mennesker, for som kirke er vi der i alle de livssituationer, man står i. Vi er der i sorg, i glæde og ikke mindst i dagligdagen. Jeg holder også meget af som kirkens repræsentant at møde folk på gaden eller på kirkegården‚« siger Britta Kamstrup.

Bag kulissen
Hun er født og opvokset i Vestjylland, men har boet det meste af sit liv i København. Hun har flere uddannelser på sit cv, blandt dem en lærereksamen og en Organisationpsykologisk Uddannelse (OPU).

Ved siden af kirketjenerjobbet har hun sin eget firma, In2vision, hvor hun arbejder med leder- og medarbejderudvikling, coaching m.m.

Som kirketjener arbejder Britta Kamstrup sammen med sin kollega Rasmus Mathiasen meget bag kulissen.

»Jeg vil tro, at vi kirketjenere arbejder 60-70 procent af arbejdstiden bag om det hele. Jeg plejer at sige, at hvis vi bliver for synlige, er det for, at der er noget galt. Og det er jo ikke så godt. For som kirketjener er vi en del af det kit, der får det hele til at fungere, og det har jeg det rigtig godt med.«

Tekst Bo Nygaard Larsen Foto Privat